Saturday, July 9

REJIMENTAL BREAK

PADA HARI INI PIHAK AKADEMIK LATIHAN KETENTERAAN (ALK) UPNM TELAH MENGANJURKAN REJIMENTAL BREAK BERIKUTAN PERINTAH BERKURUNG YANG TELAH DIKELUARKAN UNTUK SEMUA PEGAWAI KADET.

SEAWAL JAM 6.30 PAGI SEMUA PEGAWAI KADET TELAH BERKUMPUL DI PADANG BAGI MENYERTAI AKTIVITI LARIAN BERSAMA PENGARAH ALK. ACARA DIMULAKAN DENGAN SESI PEMANASAN BADAN BAGI MEMASTIKAN SEMUA PEGAWAI KADET BERSEDIA UNTUK LARIAN. KEMUDIAN, PEGAWAI KADET TELAH DILEPASKAN MENGIKUT BATALION MASING-MASING DIMULAKAN DENGAN BATALION TUAH DAN DIIKUTI OLEH BATALION LAIN. LALUAN LARIAN INI ADALAH MENGIKUT LALUAN MERENTAS DESA YANG AMAT MENCABAR DAYA KETAHANAN FIZIKAL DAN MENTAL PEGAWAI KADET.

KESEMUA PEGAWAI KADET TELAH MENUNJUKKAN SEMANGAT JUANG YANG TINGGI DAN BERJAYA MENGHABISKAN LARIAN DENGAN SELAMAT.

SETELAH TAMAT LARIAN, PEGAWAI KADET PENGAMBILAN 2010 BATALION JEBAT TELAH MEMBUAT PERSEMBAHAN 'WAR DANCE' DI HADAPAN PENGARAH ALK DAN MENDAPAT SORAKAN DARIPADA SEMUA PEGAWAI KADET.

SETELAH SELESAI ACARA LARIAN TERSEBUT, PEGAWAI KADET DAN JURULATIH BERGERAK KE WISMA PEGAWAI KADET UNTUK MENJAMU SELERA BERSAMA PENGARAH ALK.

PADA JAM 2.00 PETANG PULA TELAH DIADAKAN TAYANGAN PERDANA BAGI SEMUA PEGAWAI KADET. CERITA YANG DITAYANGKAN IALAH "ZULU". KISAH YANG MEMAPARKAN PEPERANGAN ANTARA TENTERA BRITISH DAN PUAK ORANG ASLI AFRIKA. SEMUA PEGAWAI KADET MENDAPAT BANYAK PENGAJARAN DARIPADA KISAH INI.
No comments: